Algis Poteliūnas: Pasaulio ralio čempionato etapas Lietuvoje įvyko
Pasaulio ralio čempionato (WRC) Lietuvoje etapas pasibaigė ne taip, kaip tikėjosi daugelis ralio fanų. ... Skaityti daugiau →
Medikai nuolat akcentuoja riebalų rūgščių Omega naudą žmogaus organizmui. Šios riebalų rūgštys organizme yra negaminamos, jos dažniausiai gaunamos su maistu – žuvimi. Tačiau pastaruoju metu pasirodo vis daugiau publikacijų apie tai, kad kai kurios žuvys yra pavojingos mūsų sveikatai, kadangi didelė dalis jų yra užterštos bifenilais, dioksinais, gyvsidabriu, organiniais poliutantais. Medikai siūlo alternatyvą – augalinės kilmės riebalų rūgštis. Pateikiame tris priežastis, kodėl verta rinktis būtent augalinės kilmės riebalų rūgštis.
1. Gaunamas visas reikalingų rūgščių kompleksas
Omega 3 ir Omega 6 yra vienos iš pagrindinių medžiagų, kurios sudaro žmogaus smegenis. Šios riebalų rūgštys kauptis smegenyse pradeda dar būnant embriono būsenoje ir kaupiasi visą nėštumo laikotarpį. Omega 3 ir Omega 6 itin reikalingos smegenų vystymuisi, širdies darbo, regėjimo gerinimui. Tačiau dažnai yra pamirštama, kad itin svarbios yra ir kitos riebalų rūgštys: Omega 7 ir Omega 9. Šios riebalų rūgštys reikalingos gerinti nervų sistemos darbą, stiprinti kraujotaką, imunitetą, reguliuoti kraujo krešėjimą, širdies darbą, įsisavinti kitas naudingas riebalų rūgštis. Žuvų taukuose visų reikalingų riebalų rūgščių dažniausiai nerasime – jų gausu tik augalinės kilmės rūgštyse.
2. Tinkama visai šeimai
Augalinės kilmės rūgštys yra išgaunamos iš natūralių šaltinių – augalų, taip užtikrinant, kad į organizmą nepaklius kenksmingų medžiagų. Tokį produktą gali vartoti visa šeima: tiek besilaukianti ar maitinanti mama, tiek jos kūdikis, ir nesibaiminti, kad į organizmą paklius bifenilų, dioksinų, gyvsidabrio, organinių poliutantų.
3. Malonus skonis ir kvapas
Ne paslaptis, jog daugelis vaikų ir net suaugusių žuvies taukų kvapo ir skonio netoleruoja. Augalinės kilmės riebalų rūgštys yra malonesnio skonio ir kvapo, lyginant su riebalais, išgautais iš riebios žuvies kūno ar jos kepenų. Be to, iš augalų išgautas nepakeičiamąsias rūgštis vartoti gali ir vegetarai.
Pasaulio ralio čempionato (WRC) Lietuvoje etapas pasibaigė ne taip, kaip tikėjosi daugelis ralio fanų. ... Skaityti daugiau →
2011 metų I pusmetį vandens gamintoja „Druskininkų Rasa” eksportą padidino beveik 10 ... Skaityti daugiau →
Puikus vaizdo filmukas, kuris parodo, kaip spam’as apsunkina mūsų ir taip sudėtingą darbo dieną. ... Skaityti daugiau →
Užuostas kvapas mus veikia labiau nei pagalvotume. Juk pažįstamas kvepalų aromatas gali priminti ... Skaityti daugiau →