„Elsis“ ir „Elsis PRO“ dirbs prie NATO antžeminio stebėjimo programos įgyvendinimo
2012 metų gruodžio mėnesį UAB „Elsis“ pasirašė sutartį su vokiečių kompanija „EADS Deutschland ... Skaityti daugiau →
Artėjant vis šaltesniems ir drėgnesniems rudens orams, daugelį ima kankinti peršalimo, virusinės ligos, nuovargis, darbingumo sumažėjimas. Dažnu atveju tokia prasta savijauta apninka dėl susilpnėjusios organizmo imuninės sistemos. Medikai teigia, jog vieni iš natūraliausių būdų, stiprinančių imunitetą, yra vitaminas C ir bioflavonoidai.
Vitaminas C dalyvauja įvairių svarbių medžiagų sintezėje organizme (hormonų, karnitino). Pasak medicinos specialistų, šis preparatas gerina bendrą organizmo būklę, suteikia žvalumo, padeda užkirsti kelią peršalimo ligoms, apsaugo organizmo ląsteles nuo patogeninių mikroorganizmų poveikio. „Kai ima organizme trūkti vitamino C kyla grėsmė peršalti, gali sutrikti miegas, išsivysti depresija. Šis vitaminas reikalingas tam, kad stiprėtų mūsų imuninė sistema, taptume atsparūs stresui, suaktyvėtų mūsų laimės hormonai”, – teigia farmacijos specialistas Mantas Jakimavičius.
Vitaminas C, vartojamas kartu su bioflavonoidais, į vitaminus panašiomis medžiagomis, tampa vienu iš stipriausių antioksidantų gamtoje. Vienų iš geriausių laisvųjų radikalų randama greipfrutų sėklų ekstrakte. Ilgą laiką medikai greipfrutus patarė vartoti dėl jų sultyse esančio vitamino C ir E. Vėliau mokslininkai išstudijavo, jog šio vaisiaus sudėtyje gausu ir kitų aktyvių medžiagų.
„Bioflavonoidų veikimas labai įvairus. Šios medžiagos stabdo kraujavimą, slopina uždegimą, mažina kraujagyslių pralaidumą, slopina alergines reakcijas. Šiandien žinoma per 20 tūkst. įvairių bioflavonoidų. Greipfrutuose besikaupiantys flavonoidai naringeninas ir naringinas pasižymi puikiu antioksidaciniu poveikiu, apsaugo organizmą nuo laisvųjų radikalų, stiprina imuninę sistemą, veikia priešuždegimiškai, slopina hepatito C viruso dauginimąsi kepenyse, mažina cholesterolio kiekį kraujyje”, – tikina farmacijos specialistas.
Atliktų tyrimų duomenimis, vitamino C ir bioflavonoidų randama ir kituose citrusiniuose vaisiuose, tačiau vartojant vaisius ne visada yra gaunamas pakankamas medžiagų kiekis arba, atvirkščiai, kyla grėsmė jų perdozuoti. Tokiu atveju medicinos specialistai rekomenduoja rinktis natūralų greipfrutų sėklų ekstraktą. Tik patartina tą daryti atidžiai. Rekomenduojama rinktis produktą, kuriame aiškiai nurodyta bioflavonoidų koncentracija, ir ji yra ne mažesnė nei 600 mg / 100 ml. Be to, farmacijos specialistai pabrėžia, jog jei produktas pagamintas be cheminių medžiagų, konservantų ir jame nėra etanolio, vartoti gali ir kūdikiai, nėščiosios bei maitinančios mamos.
2012 metų gruodžio mėnesį UAB „Elsis“ pasirašė sutartį su vokiečių kompanija „EADS Deutschland ... Skaityti daugiau →
Artėjant Kalėdoms visi skubame, o dažnai dovanas savo artimiesiems, esantiems emigracijoje, išsiunčiame ... Skaityti daugiau →
Finansų vadybininko specialybę Kauno Technologijos universitete įgijusiam Andriui Šerkšnui gali ... Skaityti daugiau →
Praeitais metais kenkėjų kontrolės ekspertai užklausų, kaip kovoti su blakėmis, gaudavo iš užsienyje ... Skaityti daugiau →